lunedì 23 febbraio 2009

Torijorinaa

Maanantai on kotikylan toripaiva. Seitseman kojua: kaksi vaatekauppiasta, yksi myy kenkia, kukkakauppias, alusvaate- ja sukkamyyja, hedelma ja vihannespoyta seka sekalaista kodintavaraa. Kuvassa tarjolla paalle pantavaa, made in China. Tori toimii tietysti myos tapaamispaikkana. Pitaa olla liikkeella ajan kanssa, jotta ehtii kaikkien tuttujen kanssa vaihtaa ainakin pari sanaa. Sateen sattuessa sitten kokoonnutaan joko postissa tai laakarin vastaanoton odotushuoneessa.

Loput kuvat Jennen markkinoilta viimevuoden elokuussa.

Koulupuvut tulivat jalleen pakollisiksi viime syksysta lahtien. Koulu-uudistus tarvitsisi kylla jotain muuta, kuin nain pinnallista muutosta. Monet ovat olleet kuitenkin tyytyvaisia: ei tarvitse miettia mita lasten paalle laittaa aamulla.

Mielenkiintoisin nahty tavara oli silla retkella tama:
Mitat vaan olivat niin minimaaliset, ettei siita olisi ollut hyotykayttoon.

3 commenti:

 1. Kiva kun kommentoit minulle!Löysin blogisi!
  Isäni on ranskalainen ja asuu siellä.Vietin pienenä kesät ranskassa.Isäni asui keskiranskassa pienessä kylässä(Courtenay) ja muistan miten tärkeitä nuo markkinat olivat.Ja kokoonpano oli juuri tuota luokkaa.Muistan erityisesti kuorma-auton kylkeen kyhätyn kenkäkojun,jossa oli valtavasti kenkiä.

  RispondiElimina
 2. Vuoristomajakylässäkin toripäivä on maanantaisin. Tähän aikaan vuodesta siellä aukoo sivuseinäänsä vain yksi torikauppias: kenkiä, kenkiä ja ah niin tarpeellisiä sisäkenkiä, siis paikallisia Ainoja ja Reinoja. Auto kurvaa piazzalle aamupäivällä noin jotakin, ja auta armias, jos joku piazzan varrella asuva on unohtanut autonsa piazzalle parkkiin. TÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT! Kesällä torilla on jopa kaksi torikauppiasautoa!

  Koulupuvuilla voi kait korvata kaiken sen polemiikin, jota koulun ympärillä käydään ja näin suomalaisin silmin keskustelua käyvät suurimmalta osin ne tahot, jotka pelkäävät omien etujensa puolesta, siis EI lapset.

  Voiskohan tommosen kauniin mallimamman tehdä pajunoksista tai hieskoivun riippaisista oksanipuista? Edes huviksi? Siis Suomessa. Mistäs materiaalista sielä vuoristomajalla sen voisi väkertää?
  Liisa

  RispondiElimina
 3. Tervetuloa Aurinko ja Kuu! Varmaan Ranskan maaseutu ja tama paikallinen muistuttavat hyvinkin paljon toisiaan.

  Liisa: materiaalit maan mukaan. Sellainen pienoismalli mallineidista voisi olla kaunis. Huit hait hyotykaytolle. Joko sait prototyypin valmiiksi, nopea kun olet?

  RispondiElimina