venerdì 22 maggio 2009

SECONDA SETTIMANA

Mihin voi vieda italialaisen vieraan Keski-Suomessa?

Alvar Aalto-museon ja Jyvaskylan Yliopiston alueen vierailun jalkeen ihailemaan maisemaa Laajavuoren hyppytornista. Vahinko, etta sinne isompaan ei viela paassyt. Kiivettiin pienemman, puisen huipulle (vieraan ensin kieltaytyessa, naytti kuulemma huteralta, mutta tuli sitten kuitenkin perassa). Vieras oli mieltanyt Suomen niin tasaiseksi, etta paatteli huipulta nakyvan koko maan. Jannitysta elamaan toivat mustanpuhuvat ukkospilvet. Ne saivat meidat juoksemaan melkoista vauhtia alastulomakea pitkin monttuun asti. Eiolisipystynytpysahtymaanvaikkakuinkaolisihalunnut...

Nuuhkimaan tuoreen tervan tuoksua Petajaveden puukirkon pihalle.

Nauttimaan Oivan ja Leenan kotileipomon tuotoksia aitoon Lontoonbussiin Keuruun torilla. Samalla tuli tutuksi koko bussin historia ja riihirukiin tekotapa.

Tutustumaan eraretkella ihan oikeaan majavaan Multialla. Ruskea moykky kuvan oikeassa ylalaidassa on herra/rouva Lattahanta itse. Herra/rouva oli hyvin vieraanvarainen ja antoi ihailla itseaan pesupuuhissa hairiintymatta neljasta katsojasta. Majavaperheella oli ollut tyokiireita ja puita oli kaadettu sikin sokin ei vain vesiston lahettyvilla, vaan myos pitkin makia. Jaatiin ihmettelemaan, etta miksikohan?

Kokeilemaan Peurungan kylpylan saunoja ja altaita ja kuuntelemaan Laukaan koskien pauhuntaa.

Lammin kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte onnistuneen viikon ohjelmaan ja runsaaseen kestitykseen.

7 commenti:

  1. Eip ole ihan tavallisia turistirysia ollut tarjolla it. ystavalle, ei niin. Onneksi. Tuon tervan hajun aikaansaajan toinen puolisko ilmestyy vuoristomajalle kesakuun alkupaivina. Pitasiko tuoda tervaa tuliaisiksi? Oivan bussista mainio kuva. Mitas seuraavaksi? Lissu

    RispondiElimina
  2. Hauska saada Italiasta vihjeitä mukavannäköisistä käyntikohteista täällä Suomessa!

    RispondiElimina
  3. Tässä postauksessa oli kyllä mahtavat kuvat!

    RispondiElimina
  4. Olen usein miettinyt mihin ohjaisin/veisin ulkomailta tulleen vieraan Suomessa.
    Reilatessani joku vuosi sitten tuntui, että paikallisilla oli aina selkeä käsitys siitä, missä heidän maassaan kannattaa vierailla ja mitkä ovat ne ykkösnähtävyydet. Harmitti, kun en itse osannut sanoa mitään ehdotonta vierailukohdetta Suomesta "vastalahjaksi". Olenko ehkä vain turhan vaatimaton?

    Mutta tässä tuli jo monta hyvää ideaa, joita voisi itsekin soveltaa. Kiitos niistä! Tulevat varmasti tarpeeseen. Ehkä jo piankin :)

    -M-

    RispondiElimina
  5. Kyllä näyttää koivut kauniilta vedestä kuvastuessa.

    En minäkään osaisi sanoa mihin täällä (tai siellä) veisin ulkomaalaiset vieraat. Kerran oli italialainen meilläkin kylässä, veimme näkötorniin munkille (tykkäsi), vielä enemmän tykkäsi rantapolulla kävelemisestä, torille (torit on luullakseni kaikkialla mielenkiintoisia, kuvastavat kulttuuria hyvin)ja syömään Finlaysonin palatsiin, joka ei todellakaan ollut hyvä idea. Meidän mielestä Tampereen kaunein ruokapaikka (ainakin silloin)oli palatsienmaasta tulevalle ihan, että mitäs nyt tässä...
    Muusta en sitten muistakaan, mutta italialaisemme tykkäsi ehdottomasti Tampereesta Helsinkiä enemmän, kuulemma paljon luonteikkaampi.

    RispondiElimina
  6. Lissu: ohjelmalista oli kylla paljon pidempi, mutta aikapula tuli ikavasti hairitsemaan suunnitelmia. Esimerkiksi rantasaunomiset, soutelut ja kalastelut jaivat seuraavaan kertaan.

    Pikkusisko: siellahan on vaikka minkalaista mielenkiintoista ja kesaaikaan taitaa olla ihan valinnanvaikeuksia.

    Suklaasydan: Kiitos.

    M: kylla sielta loytyy kaikennakoista kiinnostavaa. Taman kertainen vieras oli siita kiitollinen, etta tykkaa luonnosta ja siella samoilemisesta. Cityelukalla olisi voinut olla vahan tylsempaa.

    Liivia: Tampere oli suunnitelmissa, muttei sinne talla kertaa ehditty. Taytyy pitaa mielessa vihjeet mahdollista seuraavaa kertaa varten.

    RispondiElimina
  7. Hienoja on kuvat! Ja todella mukava kuulla että Multiakin on päässyt turistikohteeksi :)

    RispondiElimina