martedì 4 agosto 2009

INCENDIO

Eilista arjen dramatiikkaa. Pitka kuiva ja kuuma jakso tuo mukanaan myos tuhoisia tulipaloja. Eilen semmoinen oli jo tosi lahella. Kova tuuli edesauttoi palon leviamista ja hankaloitti sammutustoimenpiteita, ainakin helikoptereita ajatellen. Ruuhkaisimpina hetkina niita porrasi tuossa ikkunan takana nelja kappaletta. Vuorotellen kavivat hakemassa Tiber-joesta vetta, jota sitten kavivat levittelemassa palopaikan paalle. Tie oli kiinni nelja tuntia ja kun siita sitten paasi ajelemaan oli katku kuvailematon ja naky surkea.

Jos oikein siristelee silmia, voi kuvitella kuvan keskella nakyvan tahran yhdeksi helikoptereista tai klikata kuvaa suuremmaksi ja nahda juuri se hetki kun vesisailio avautuu.

5 commenti:

  1. Kun viime vuonna vuoristomajalla oli metsäpalo siinä aivan lähellä, sama sammutus operaatio lähti toimimaan kovin verkkaisesti. Ilta pimeni ja tulenlieskat vain leimahtelivat rinteellä aina ylempänä. Olit just silloin kylässä ja soittelit jo ystävällesi, joka järkkää sammutusjoukkoja paikalle. Vielä seuraavana päivänä rinne savusi. Ei mukava tunne, ei. Toivottavasti ihmiset ovat varovaisempia esim tupakantumppiensa kanssa.

    RispondiElimina
  2. Onpas ikävää. Onneksi tulipalo saatiin sammutettua, eikä päässyt laajemmalti leviämään. Olen kerran herännyt yöllä silloisen kotimme lähellä olevan hylätyn hevostallin paloon ja siitä jäi minulle tosi paha tulipalokammo.

    RispondiElimina
  3. Miten pieneltä yksi helikopteri ja sen mukanaan tuoma vesimäärä näyttävätkään jo tuonkin kokoisen metsäpalon rinnalla -onneksi saivat sammumaan. Katku on varmasti kamala, kun muistaa, miten pahalta Venäjän metsäpalot toissa kesänä tuoksuivat täällä satojen kilometrien päässä.

    RispondiElimina
  4. Hurjia ja kurjia tosiaan nuo maastopalot. Toivottavasti jo tyrehdytetty kaikki, eikä uusia tulisi.

    RispondiElimina
  5. Lissu: se viime vuotinen oli tosiaan hyvin pelottava. Yolla liekit nakyivat vielakin paremmin, kun isot puut syttyivat palamaan.

    Satu.p: mukava takkatulta on katsella ja kuunnella rauhallisina talvi-iltoina kotona, mutta nama roihut ovat kylla ihan toista luokkaa.

    Merruli: monta tuntia meni sammutustoihin ja lentajat toimivat todella taitavasti. Naita tulipaloja on taalla kesaisin erittain paljon.

    Liivia: tama on talla kertaa ohi, mutta varmasti viela sattuu useita kesan aikana.

    RispondiElimina