domenica 6 settembre 2009

GALATINA
Paljon ei kurssin aikana jaanyt vapaa-aikaa, mutta kun kurssisaleja oli kolmessa eri paikassa ehti siina paikasta toiseen kavellessa jonkun verran katsella ymparilleen. Vaikutteita kaupunki on saanut vahan sielta taalta, muun muassa kreikkalaisilta, vahvimmin siella korostuu kuiten runsas barokki.
***
Paivasaikaan ihmisia oli todella vahan liikkeella, mutta iltaisin kadut ja piazzat tayttyivat eloisista paikallisista. Vanhempi kansa tuo yksinkertaisesti omat tuolit kadulle ja ilta kuluu leppoisasti tarinoita kertoen. Samaa tekevat muuten taalla kotikylassakin. Ihmettelen aina, etta miten heilla riittaa puhuttavaa ilta illan jalkeen koko kesaksi?

5 commenti:

 1. Tuolit ulos ja naapureitten kanssa vaihtamaan mielipiteitä - mistä vain. Voihan siinä samalla perkata vaikka vihanneksia cenaa varten. Ja jos vaikka joku ihan vieras eläväinen kävelisi ohi. Siitähän sitä jutun juurta vasta saisikin. Ei sitä kotiin vieraita kutsuta. Ulkona on isompi Olohuone. Vuoristomajalla alapiazza on Kylän Olkkari puoleen yöhon asti. Suomessa ei moinen tapa taitaisi saada laajempaa kannatusta. On viileää. On hyttysiä. Telkkari pitää olla auki. Vieraat kutsutaan kotiin - ja vain muutama kerrallaan. Mitäs vielä?

  RispondiElimina
 2. kivan krumeluureja nuot parvekkeet, vetoavat minuun. sisäinen harakkani suorastaan rakastaa!

  RispondiElimina
 3. Myös minuun kolahti nuo koristelut. Vieläkö siellä koristellaan uudet rakennukset ?
  -seija-

  RispondiElimina
 4. Ensimmäisen kuvan parvekkeen kaksosen olen jossain nähnyt, enkä saa nyt mieleeni että missä...jestas että on huono muisti..

  RispondiElimina
 5. On kyllä ollut sinulla ihan erilainen loma. Ihailen noita kaikkia rakennuksia ja sellaisessa ympäristössä vielä tanssittu kansantansseja, hienonkuuloinen kokemus.

  Peperoncinokuvaa joudun vähän väliä käydä kurkkimassa, se on niin houkuttelevan voimakas.

  RispondiElimina