martedì 28 luglio 2009

KOTIKYLALTA

Valtaosa italialaisista kuuluu katoliseen kirkkoon. Ylakuvassa kylan papin sisapiha. Pihalle paasyn estaa portti, muttei kukaan esta ujuttamasta kameraa (sita pienta) portin lapi.

Kylasta loytyy myos tallainen mielikuvituksen kukkanen.

Kylan nimi jo osoittaa sen, ettei torneja puutu. Ylakuvassa yksi niista ja tarkkasilmainen voi huomata vasemmalla haamottavan kapriksen.

Savupiippumalleja on yhta monta kuin on takkaakin. Oikean puoleisesta kun joulupukki ahtautuu sisaan se tipahtaa suoraan minun olohuoneeseen.
^^^
Kuulumisiin.

5 commenti:

 1. Taitaa kylän kuuluisin katu olla Via Aldo Moro, vai mitä. Italialaisten korkealle arvostetun poliitikon viimeinen leposija on kylän hautausmaalla. En vaan muista, miksi. Onko hänen sukunsa seudulta kotoisin?

  Tekeekös kukaan kyläläisistä itse kapriksensa, vai ostavatko hekin makoisan kukkanuppusäilykkeensä kaupasta. Kerätyt nuput luokitellaan seitsemään kokoluokkaan. Kalleimmat ovat niistä pienimpiä.

  Babbo Natale on tainnut tehdä naapuriin toisenkin reiän piipun viereen. Vai onko se pulujen koti, vai mitä?

  RispondiElimina
 2. Aldo Moro oli kotoisin Pugliasta, mutta hanella oli taalla kesa-asunto, jossa kuulemma paljon viettikin aikaa.

  Ei kapriksia kukaan keraa, ainakaan en ole huomannut. Siinahan voisi olla taas uusi harrastus. Liikennesaasteet eivat ainakaan ole esteena.

  Kaikki ovat savupiippuja, pulut ovat lahinna riesaksi ja monet niita haatavat muille maille. Alakerran tyhjillaan olevan asunnon parvekkeella on tulossa perheenlisaysta; siella aiti(?)pulu hautoo ahkerasti kahta valkoista munaa.

  RispondiElimina
 3. Kylä näyttää juuri niin ihanalta, että sinne voisi vetäytyä vuodeksi kirjoittamaan suurta avainromaaniaan. ;-) Istuisi vain puiden katveessa ja pureskelisi lyijykynänpäätä ja välillä kirjoittaisi nerokkaan lauseen muistikirjaan. (hi-hii, en ole yhtään epärealistinen, mutta ei kai uneksimista kielletty ole...)

  RispondiElimina
 4. Ei kuulosta ollenkaan eparealistiselta. Unelmilla on joskus tapana toteutua, jos ne ovat tarpeeksi tarkeita.

  RispondiElimina
 5. Kiitos, Elena, ihanasta kommentista!

  RispondiElimina