lunedì 16 febbraio 2009

ToteemiKarsin vuosikausia langanhankkimisahdistuksesta. Nailla seuduilla ei menna nurkkamarkettiin hakemaan paria keraa sita tai tata lankaa, sen ja sen varisena. Ei. Pienia ja pienivalikoimaisia kauppoja loytyy joistakin kylista, mutta niissa lankoja sailytetaan muovisissa pakkauspusseissaan, lankoja ei paase tutkimaan lahelta saatikka etta niita saisi hipeloida. Pitaisi osata sanoa myyjalle etta haluan tuotetta x maaran y. Mutta ei lankaa mielestani voi ostaa kuin kinkkuviipaleita einestiskilta. Viimeaikaisen neulomis-boomin vanassa on Roomaan putkahtanut luksusputiikkeja, jotka ovat asia erikseen.

Suomesta olen saanut vuosien varrella kiitettavasti laaketta pahimpaan tautiin. Siina sydamellinen kiitos ainakin seuraaville sponsoreille: Liisa, Soile, Tarja, Tuija ja Tuula.

Viimeaikoina olen paassyt ystavani Nadian hoitoon. Han toimii kuriirina ja Rooman yhdelta monista toreista tulee lankaa vaikka joka keskiviikko kassikaupalla. Langat ovat kotoisin Saksasta, luulisin etta ovat kauppojen loppueria, useimmiten kera sita ja toinen tata. Se sopii oikein mainiosti sellaiselle, joka rakastaa pienia projekteja ja variloistoa. Toteemi on todistuksena siita. Augh.

2 commenti:

  1. Mun onkin pitänyt kysyä sulta millaiset lankakaupat Italia tahi Rooma tarjoaa. Tässähän se vastaus tuli :) kunhan tässä toimeennun saatat saada vaikka käsinkehrättyä lankaa!?

    RispondiElimina
  2. Onkohan lankageenejä olemassa vai onko kutominen kultuuriperimää? Isomummosi sisko käveli parikymmentä kilometriä siskonsa luokse kyläilemään ja ehti siinä samalla kutoa sukkaa pitkät pätkät. Voi kun siitä olisi valokuva seinällesi. Pieni ystäväsi, 5 v, on kuulemma oppinut kutomaan! Siis geeneissä ja kulttuurissa? Liisa

    RispondiElimina