martedì 14 aprile 2009

HARAMAKI

Kylmanarkana kaikki lampimat jutut ovat erittain tervetulleita. Villasukat taalla kivilattioiden luvatussa maassa ovat talvella valttamattomat. Kuumia juomia kuluu litrakaupalla. En muista missa ensimmaisen vihjeen nain tahan "napalammittimeen", mutta haikailematta omin sen itselleni. Kolme poolopuseroa, yksi mekko ja yksi narupaita muuttivat olomuotoaan. Eli nama omani ovat viela vahan vaisuja, kun materiaalirajoitteisuus iski tekohetkella. Ensi talveksi haluan naita kaikissa sateenkaaren vareissa ja mita koristeellisempia sen parempi! Haramakia voi pitaa kokonaan vaatteiden alla, mutta se voi myos piristaa huomattavasti pukeutumista, jos osan siita jattaa nakyviin. Tai vaikka ujuttaa muiden vaatteiden paalle.

Lupausten mukaan Haramaki virkistaa verenkiertoa, helpottaa vilustumisoireita, auttaa ruuansulatuksessa ja kuukautiskivuissa. Se tukee sisaelimia, erityisesti munuaisia ja maksaa. Ainakin.

Haramaki kuului alunperin samurain asuun. Aiheesta voi lukea enemman:
taalta
taalta
ja
taalta

11 commenti:

  1. Taitais sekä joskus ykstotinen lukkini että selkäni seutu riemastua moisesta tamineesta. Ja täällä on materiaalia vaikka monenkin persoonan haramakiin. (Luin tuon nimen ensi ä-kirjaimin varustettuna: härämäki) Tonkimaan! Lissu

    RispondiElimina
  2. Alan heti tekeen noita. Kuulostaa järkeviltä. Lisäksi ällöt liian lyhyet paidat saa "pidemmiksi". Ja ajatus lämmöstä tuntuu niin kivalta.

    RispondiElimina
  3. Lissu: valitettavasti en voi muuttaa nappaimistoa suomi-ystavallisemmaksi, kun tarkeysjarjestyksessa tyo menee valitettavasti harrastusten edelle. Yrita kestaa, aivosolut saavat lisaharjoitusta.

    Himalainen: tee monta. Voi kun olisin keksinyt taman aikaisemmin.

    RispondiElimina
  4. Vähän toista, kun mun angoranvilla tuollainen. Sitä ei kehtaa pitää kun ihan kaikista alimpana. No eipä ole tullu koskaan mieleen, että sehän voisi olla kivaakin kangasta.

    RispondiElimina
  5. Tulinpas vastavierailulle minäkin. Tämä keksintöhän vaikuttaa tosi tarpeelliselta meikäläiselle, jota palelee syksystä kevääseen.

    RispondiElimina
  6. En tarkoittanut näppäimistön tonkimista ääkkösiksi, vaan noiden vaatekasojen tonkimista. Ja siinä sitä työtä riittää!
    Lissu

    RispondiElimina
  7. Oiva keksintö! Minuakin rasittavat ihan vähän liian lyhyen paidat (en ole mikään napapaitaihminen). Tämä keksintö pelastaa monta poistoon tuomittua vaatetta. Kiitos!

    RispondiElimina
  8. Kuvitella, että minulla on ollut tuommoinen lämmitin (alkuperäinen vähemmän sexy malli)jo useamman vuoden enkä edes ole tiennyt sen olevan haramaki. Uudemmat ovat kyllä tosi paljon nätimpiä.

    RispondiElimina
  9. satu.p: nama puuvillaisetkin lammittavat ihmeen paljon.

    Pikkusisko: kiva kun kavit!

    Lissu: ymmarsin heti kerrasta, mutta kertaus on ...

    Linnea: olepa hyva.

    Sirokko: joo, ja jokainen voi kehitella oman mallistonsa makunsa mukaan.

    RispondiElimina
  10. Kun vatsan pitää lämpimänä, on koko kroppa lämmin.

    RispondiElimina
  11. Hyvä idea tosiaan. Tutustuin tuohon ideaan puolisentoista vuotta sitten tuota nuorimmaista odottaessa. Sitä myytiin mammakaupoissa jollain tuubi nimellä (mahatuubi tms.) Sillä sai vauvamahan piiloon. Mutta sitten muutimme Intiaan enkä enää voinut kuvitella yhtään ylimääräistä kerrosta päälläni. Mutta Suomessa kyllä, ja muuallakin viileämmässä ilmanalassa.

    RispondiElimina