martedì 21 aprile 2009

MATKAMUISTOJA


Viimekesana virkkasin paaasiassa edellistalven egyptilaisista matkamuistopuuvilloista verhon vessan ikkunaan. Kerien metsastaminen luonnonkuiduista kuuluisassa maassa oli sinallaan elamys. Ensin piti selittaa egyptilaiselle oppaalle (puhui erittain hyvaa italiaa) mita me ryhman kolme kasityohullua haluttiin. Sitten illan hilppeessa lahdettiin holkkaamaan Luxorin torin sivukujille, jonne en ehka olisi yksin lahtenyt edes paivalla. Opas kyseli joka kulmassa ohjeita paikallisilta ja vihdoin paastiin luukulle, jossa isosilmainen poikanen naytteli elavaa kysymysmerkkia. Jotenkin he saivat sovittua, etta myohemmin illalla risteilyaluksellemme joku olisi tuonut jotakin. Odotusta. Sovittuna aikana joku toinen miespuolinen tuli paikalle kainalossaan kaksi kymmenen keran puuvillapakettia. Kerat, kaikki eri varisia, kuten oli sovittu, erilaatuisia (ei sovittu) ja useat ei niin kauhean puhtaita. Otin kaikki.
Alakuvassa verhon raosta nakyy tuossa joella silloin talloin liikennoiva aurinkoenergialla kulkeva turistilaiva.

7 commenti:

  1. Onko sinulla vielä tallessa se virkattu takki, jossa oli apinan naamoja? Se oli tosi hauska.

    RispondiElimina
  2. Soile: no on sulla hyva muisti, parempi kun millaan kovalevylla. Takki ei asu enaa meilla, mutta tiedustelen, jospa se viela pesisi Keskisuomessa.

    RispondiElimina
  3. Egyptissä tehdään maailman (?) parasta puuvillakangasta. Ja siis ilmeisesti lankojakin. Mutta ei niitä siellä turistirysien lähellä näkynyt, siis lankoja. Kangastuotteita kylläkin, eikä mitenkään hinnalla pilattuja, jos jaksoi tinkiä, tinkiä, tinkiä ja lähteä sitten kävelemään, jolloin kauppias juoksi perässä alentaen, alentaen, alentaen. Lissu

    RispondiElimina
  4. Verho näyttää tosi hauskalle ja langanostoreissu pysyy varmasti mielessä. Parhaita lomamuistoja tuollaiset.

    Näyttäs oleven mukavan näköset maisemat sulla!

    RispondiElimina
  5. Pirtea verho.

    Meillakaan ei puuvillaa loydy.Ainoastaan Beirutista mutta on otettava sita mita hyllylla on, usein viela auringonpolttamia ja likaisia. Taalta meidan perahikialta ei saa kuin tekokuitua ja kalliilla.

    RispondiElimina
  6. Lissu: muistaakseni ne kankaat oli vaan aika perinteisia pukukankaita. Kukkakuoseja ja muuta mukavaa en tainnut nahda missaan.

    Satu.p: ei valittamista naissa maisemissa. Aikoinaan tama paikka tulikin hankittua lahinna nakoalan vuoksi.

    Pikkujutut: on se kumma. Vai onko niilla siella muuta tarkeampaa ajateltavaa, etteivat kasityot kiinnosta koykaisyydellaan?

    RispondiElimina
  7. Eip ollu kukkakuosia ei, mutta niitä ihania puuvillahuiveja ja kaapuja kyllä oli. Ja ne kaikki ihanasti pukeutuneet naiset sekä Kairossa että Aleksandriassa. Ihan kateeksi kävi meikäläisen ykstotinen farkkulukki! Lissu

    RispondiElimina