lunedì 25 maggio 2009

VIIKONLOPPUNA

Kesaviikonloput ovat yleensa aika kiireisia. Tekemista/nakemista olisi tarjolla monella taholla. Saa valita mihin mielenkiinto eniten vetaa.

Lauantaiaamuna kirsikoiden hakureissulla niista kuuluisalla seudulla. Oltiin liikenteessa viikkoa liian aikaisin ja ainoana viikonpaivana, jolloin kirsikoita ei poimita. En tiennytkaan, etta hedelmanpoimijoilla on vapaapaiva satokauden aikana. Olin kuvitellut, etta hedelmat kerataan silloin kun niita on. Nytpahan tiedan. Ei se mitaan, kierreltiin ja valokuvattiin Lissun kanssa kylan keskiaikaisessa keskustassa.

Ilta (ja pitkalle yota) meni sitten ystavien jarjestamissa juhlissa tahtitaivaan alla. Syotavan (sita ei koskaan puutu italialaisten juhlista) lisaksi tarjolla oli hanurin ja harmonikan soittoa, tanssiesityksia, teatteria, runoja, laulua kitaran saestamana, afrikkalaisia rytmeja ja osallistuttiin mekin ohjelmaan kuoron kanssa. Kun valot illan paatteeksi sammutettiin, paaosia jaivat juhlapaikalle nayttelemaan tahtitaivas, satakieli ja kiiltomadot.

Sunnuntaina kylajuhlat entisessa kotikylassani. Ohjelmaa oli taas yllinkyllin: musiikkia jazzista kuorolauluun, katutaitelijoita jongloorista tulennielijaan, tanssiesityksia, kavelykierros oppaan kanssa, taidenayttelyita, artisaanien aikaansaannoksia monesta maanosasta ja ruokaa ja juomaa joka makuun.

Erityisesti ihastutti tama sirkuskuningatar, joka tanssi jatkojaloillaan mukulakivitorilla niin kuin meikalainen kavelee tennareilla asfaltilla.
Arkiaamuun heraaminen ei tanaan ollutkaan sitten mikaan yksinkertainen juttu. Pitaa yrittaa levata nyt viikolla, etta on taas juhlakunnossa ensi viikonloppuna. Tiedossa on ainakin yhdet jazz-festivaalit, yhdet ulkoilmasynttarit, yksi picnic...

4 commenti:

  1. Ihanaa juhlia.

    Me kavimme juuri kalenteria lapi ennen lomaa ja ei yhtaan mitaan minaan viikonloppuna. Uskomatonta. Voi olla etta jotain viela tulee mutta toivottavasti ei paljoa.Suomessa mennaankin joka viikonloppu, joten varastoon kannattaisi lepailla.

    RispondiElimina
  2. Pikkujutut: kylla juhlaa tarvitaan arjen rinnalle. Juhlimisen muodot ehka muuttuvat ian mukana. Ja se juhlakestavyys. Enaa ei juhlittaisi koko yota ja mentaisi sitten suoraan toihin.

    RispondiElimina
  3. Kirsikoita oli sitten maistiaisina lauantain iltajuhlassa. Ihania olivat. Taytyy nyt vain malttaa odottaa viikko pari itse paikallista satoa. Juhla oli italialainen: yhdessa pistettiin homma pystyyn, yhdessa laitettiin ruokapoyta koreaksi, yhdessa esiinnyttiin (paitsi mina), yhdessa syotiin, yhdessa siivottiin juhlapaikka (paitsi mina). Toiset olivat jatkaneet yokahteen, mina kotiuduin jo puolen yon aikaan. Ei enaa talla ialla jaksa hillua. Kun pitaa viela ajaakin kotiin.

    RispondiElimina
  4. Hieno toi kuva missä on soittimia ja naisia taustalla violeteissaan.

    RispondiElimina