giovedì 30 luglio 2009

POGGIO MIRTETO

Seudun paapaikka. Noin 5.000 asukasta. Siellakin historiallinen keskusta keskiajalta. Kayn kaupungissa pari kertaa viikossa tyoasioissa. Se mita naista kuvista ei taida tulla tarpeeksi esille, etta tanaan kuumuus on sielta sietokyvyn rajoilta, ainakin ulkona liikkuessa. Sisalla voi olla kun laittaa kaikki ikkunat ja ikkunaluukut tiukasti kiinni, juo kylmia juomia, kay usein viileassa suihkussa ja antaa tuulettimen surrata.

Alakuvassa kapriksen miedosti tuoksuva kukka ja kukinnon eri asteita. Syotavat kaprikset ovat pienia avautumattomia kukkanuppuja.


Iltaa odotellessa.

Baci.

7 commenti:

  1. Paljonkos se sinun kuumuuskynnyksesi onkaan? Tänään mustikkamättään reunassa lämpö kipusi lähelle 30 astetta. Mutta puut varjostivat sopivasti.

    Poggio Mirtetossa on ne minun lempparikirppikseni. Silloin perjantain toripäivänä. Lisäksi kaupungista/kylästä saa kaiken tarpeellisen. Tuo kaupungin vanha osa on näkemisen arvoinen.

    RispondiElimina
  2. Ai kun houkuttelevia kuvia taasen...Italia-kaipuu virittyy... Kuuma on täälläkin tänään. Tarvittais ukkonen.

    RispondiElimina
  3. Oho, en tiennytkään että kapris on oikeasti kukka. Liekköhän siellä miten tukalaa elokuun puolen välin jälkeen...reissullamme ollaan silloin lähettyvillä :D

    RispondiElimina
  4. Jahaa, enpäs olisi minäkään arvannut kaprista kukaksi.

    RispondiElimina
  5. Lissu: kerran lomailtiin Pugliassa yli neljassakympissa (oliskohan ollut 43° korkeimmillaan). Keskipaivalla makoilin rentona riippukeinussa kun mihinkaan muuhun ei kerta kaikkiaan pystynyt.

    Satu: tama maa herattaa useissa vaikka minkalaisia mielikuvia. Niin kuin se "ikuisen kesan maa". Ei ole totta. Talvi on kylmankostea ja joskus satelee lunta. Monet muut seikat on ihan totta: hyvaa ruokaa ja juomaa, iloisia ihmisia, satakielia, taidetta yli ymmarryksen...

    Elinam: ei kai tata voi ikuisuuksiin jatkua.

    Pikkusisko: aina oppii uutta. Joku oli keksinyt sellaisen kultaisen saannon, etta joka paiva yksi uusi opittu asia pitaa mielen virkeana. Mitas tanaan opit?

    RispondiElimina
  6. Olen väittänyt useammalle, että kaprikset ovat kukkanuppuja ja aina on naurettu, kukaan ei usko.
    Rakastan kapriksia. Meillä syödään niitä paljon, niitä harvoja ruoka-asioita joista lapsikin tykkää. Harmi vaan, etteivät taida olla erityisesti terveellisiä joskaan epäterveellisiäkään. Vaiko onko tästä tietoa?

    RispondiElimina
  7. Liivia: oikeassa olet aina ollut.
    Eraasta kirjasta suoraan siteerattuna kaprikset ovat:
    - kramppeja/kouristuksia lieventavia
    - ruokahalua herattavia
    - nesteenpoistoa edistavia
    Ainoa haittapuoli taitaa olla, etta ne on suolaan tai suolaliemeen sailotty.

    RispondiElimina