Tassa heita: rauhanlahettilaita. Palestiinalaisia pakolaisia leirilta Libanonista. Soittelivat sakkipilleja, joiden alkupera loytyy, yllatys yllatys, lahi-idasta, eika Skotlannin ylangoilta.
°°°
Kauniita, hymyilevia nuoria viimeisella esiintymisellaan ennen kotiin? paluuta.
°°°
Olen pikkuisen paukutellut (vain kuvainnollisesti, ei hataa) paata seinaan. Siis mita varten minulla on uusi upea kamera, jos en sita ota mukaan tallaisiin tapahtumiin? Silla saa NIIN hienoja, mustavalkoisia kuvia ihmisista etta. Muistanko tata seuraavalla kerralla?
Kivoja kuvia. Kauniit vaatteet naisilla. Enpäs tiennyt tuota säkkipillistä :)
RispondiEliminaJotenkin aina ajatellut että pelkästään skottilaiset pelehtii säkkippillien kanssa. Vähänpä sitä tietää :)
RispondiEliminaKerroppa niille suomalaisille altaan äärellä terveisiä, jos vielä näet heitä.
Mizyena: no en tiennyt minakaan, ennenkuin siita eilen kerrottiin.
RispondiEliminaSoile: allasvaelta sulle sellaisia terveisia, etta he voivat erittain hyvin ja etta harkitsevat tanne jaamista.
Onkohan rauha Pyhällä maalla ja sen naapureilla koskaan mahdollista? Uskon asiat kun ovat uskon asioita, ja niistä kiisteleminen perustuu yleensä (?) tunteeseen: olemme oikeassa ja nuo toiset eivät!!! Ja kuitenkin n 3000 vuotta sitten lähes samaa kanssa!!!!
RispondiEliminaHyvin mielenkiintoinen kysymys, nimittäin onko rauha mahdollista Lähi-Idässä. "Tavallisilla" rivikansalaisilla (sekä juutalaisille että palestiinalaisilla/arabeilla) näyttää olevan siihen kovasti halua.
RispondiEliminaKyllä varmaan kyse on oikeassa olemisen tunteesta. Taustalla on varmaankin ajatus olemassaolon oikeudesta (juutalaisten pitkä diaspora vainoineen) ja auktoriteetista "mikä on totta ja tavoiteltavaa" (muslimien koraanin tulkinta).
Valistuksen historian myötä Eurooppalainen postmodernismin (relativismin) aikalaisen on hankalampaa tälläistä ehdottomuutta sulattaa. Näennäinen suvaitsevaisuus suvaitsee kaikkea paitsi niitä jotka eivät suvaitse. Tässä piilee sen looginen ristiriitaisuus.
Relativismin mukaan yhtä totuutta ei ole olemassa, mutta siinäkin piilee looginen ristiriita. Miten toiselle jokin voi olla totta, jos se ei ole toiselle? Eikö tällöin jompikumpi ole oikeasti oikeassa tai väärässä?
Aivan eri kysymys tietenkin on, että mikä on oikeutettua toimintaa ja mikä ei vaikka kuinka kokisi olevansa oikeassa.
Aivan, kun tarpeeksi kauas mennään, ollaan samaa alkuperää. Tosin konflikteja esiintyy samojen maiden, kansojen, heimojen, kylien ja perheidenkin sisällä. Mutta taustalla taitaa olla sama kysymys: tunne, että minä olen oikeassa.