giovedì 26 marzo 2009

KUTITTAA

Virkkasin ja askartelin huivin. Virkkasin ensin verkkoa ja pujottelin sitten reikiin efektilankaa. Tykkaan varista, mutten kutituksesta.

Kylla taalla valilla syodaankin. Eilen keittelin lounaaksi tuoreita, isoja "korallipapuja". Niista nitistetaan paat pois ja leikataan pariksi-kolmeksi palaseksi. Keitetaan runsaassa vedessa noin 20 minuuttia. Paalle merisuolaa ja oliivioljya. Tahan pitais lisata, etta niiden kanssa soin itsetehtyja sampyloita, mutta tunnustan, etta kavin sellaisen hakemassa kylan leipomosta.
Poydalla jo monessa muussa blogissa vilahdellut Toastin kuvasto (voi tilata ilmaiseksi Toastin sivuilta). Jollain Kreikan saarella tunnelmallisesti kuvattu. Nostalgiaa herattavaa...

6 commenti:

 1. Katselin äsken paikallisen marketin vihannestiskejä. Enimmäkseen ulkomaisia ja tuhottoman kalliita tuotteita. Onneksi perunoita, porkkanoita ja sipuleita saa suhteellisen edullisesti kotimaisina ja luomuna pienestä suoramyyntiliikkeestä. Kuukauden kuluttua pääsen taas laajentamaan ruokavaliotani vuoristomaiseman ajankohtaisilla lähivihanneksilla. Mitäs siellä nyt alkaa kypsyä? Lissu

  RispondiElimina
 2. Parsaa ja mansikoita on jo nakynyt. Ne kuuluvat paikallisten paasiaiseen ja silloinhan niita on saatava, vaikka tulisivat mista pain maailma ja vaikka maistuisivat sahanpuruilta. Taalta voi kerata onneksi luonnosta villiparsaa, joka on todella hyvaa. Mansikoita ostan vasta sitten kun on niiden aika, eli joskus kuukauden paasta.

  RispondiElimina
 3. Missä mielettömässä paikassa sä asut!!! Kiitos vierailusta ja kommenteista. Siellä on kevät kohta kukkeimmillaan, täällä pukkaa pakkasta. Hiihtämään pääsee pääsiäisenä varmaan täällä Vantaallakin. Sais tulla jo kevät ja talvi lakata kuristamasta sitä!
  Niin ja huivi on kaunis. Laita lanteille jos kutittaa liikaa!

  RispondiElimina
 4. Alkuun ihmettelin, mitä ne naiset ja miehet keväisin siellä teiden ja polkujen varsilla keppiensä kanssa tekivät, sillä eihän lenkkeily ole italialaista! Kunnes selvisi, että villiparsajahdissa olivat. Kepit olivat mahdollisten käärmeiden karkoittelua varten. Ottaiskohan kävelysauvat Italiaan, sillä villiparsamunakas on herkkua. Lissu

  RispondiElimina
 5. Kasveska: parasta kevatta taalla eletaan vasta huhti-toukokuussa, mutta se sitten jo vastaakin Suomen kesaa. Varsinaisesti kesalla taalla on valilla niin kuuma, etta pitaa maata kivilattialla marka pyyhe paalla, ettei ihan tukehtuisi. En ole koskaan halunnut ilmastointivehkeita kotiin... Kiitos huivin kayttovihjeesta.

  Lissu: keppi-ihmisia nakyy jo pientareilla. Talla seudulla villiparsaa kaytetaan lahinna pastakastikkeessa. Ja pasta tehdaan tietysti itse.

  RispondiElimina
 6. Ai jaa, vai tekemään itse pastaa. No, eiköhän sekin käy. Täytyypä roudata pastakone sinne. Kutsun syömään, jos onnistun. Jos en, ostan kylän kaupasta, sillä siellä on paikallista tuorepastaa lauantaisin. Eli tervetuloa joka tapauksessa. Lissu

  RispondiElimina