giovedì 9 aprile 2009

KAUPUNGISSA

Eilen oli taas Tarkeiden Paperien Paiva eli kavin pyorahtamassa tuolla Isossa Kylassa. Kuvat Piazza Barberinilta. Sen keskella Berninin vuonna 1643 taiteilema "Fontana del Tritone", jota ainakin Wikipediassa kehutaan kovasti. Minusta se vahan hukkuu tuonne ei aina niin kauniiden rakennusten keskelle.

Tama on sita vuodenaikaa, kun alkuasukkaat viela kulkevat toppatakeissa ja talvisaappaissa ja turistit shortseissa ja hihattomissa paidoissa. Siita syntyy aika hilpea sekamelska. Oma pukeutumiseni on jotain silta valilta. Tukehtuisin palttoossa, mutten tarkenisi topissa.


Piazzan laidalla, siina kulmassa mista alkaa kuuluisa Via Veneto on "Fontana delle api" eli mehilaisten suihkulahde, Barberini-suvun kunniaksi.

8 commenti:

  1. Vuonna 2004 olimme siellä aina huhtikuun loppuun, ja ihan loppuun asti oli poolovillapaita tarpeen. Mutta se taisikin olla tavallista kylmempi kevät.

    En kyllä käsitä napatopeissa hillujia täälläkään, heti kun aurinko paistaa vähän enemmän. Turussa viikko sitten näin ensimmäiset. Itselläni oli vielä villahuivi kaulassa, ja ihan tarpeen.

    RispondiElimina
  2. Miten jossakin voi olla niin lyhyet talvet.
    Täällä saa olla vielä paltto päällä, mutta onneksi valoa piisaa ja kinokset saa kovaa kyytiä.

    Tulin vastavierailulle ja laskin yksi ynnä yksi - yhteiset bloggaajat.

    RispondiElimina
  3. Huhtikuu olisi oikea aika asua vuoristomajalla, kaikesta tärinästä huolimatta. Ensi vuoden ohjelmassa. Täällä keskellä Suomea ei nyt oikein tiedä, varustautuuko kumppareilla vai talvikengillä, toppiksella vai usealla kerroksella erilaisia viritelmiä a la Renttahelekku, pyöräillen vai kävellen. Valoa ja lintujen laulua kuitenkin riittää ja kohta ensimmäiset leskenlehdet putkahtavat. Olen päättänyt nyt sitten suostua myös Rooman kierroksille - kameran kanssa. Piazza Navona, Campo dei Fiori... ja Porta Portese! Lissu

    RispondiElimina
  4. Sama taalla, ei toppatakeissa mutta ei topissakaan. Jaloissakin joutuu viela pitamaan sukkia mutta aavistus lampimasta on jo ilmassa.

    Rauhaisaa paasiaisen aikaa!

    RispondiElimina
  5. Liivia: lapsena kilpailtiin kuka ensimmaisena uskalsi uida Kemijoessa jaiden lahdon jalkeen. Muistan sen vuoden kun voitin kilpailun... ja hirvean flunssan sen seurauksena. Ehka sita oppii edes jotain ian karttuessa.

    Satu.p: kiva kun kavit. Yhtalo on varmaan se oikea.

    Lissu: kylla, kevat on ihanaa aikaa kaikkialla. Ja Isossa Kaupungissa voi silloin talloin kayda nakemassa ja kokemassa kaikenlaista ja tulla sitten tanne sulattelemaan.

    Pikkujutut: kiitos, kun olet jaksanut seurata tapahtumia.

    Samoin sinne rauhaa ja ymmarrysta kaikkien kesken, eika vain paasiaisena!

    RispondiElimina
  6. Oli taas kerran mukava "käydä" Italiassa noitten kuvien myötä. Viimeyönä satoi lunta n. 15 cm. Myyriä on paljon. Eräs tuttava kertoi laittaneensa lumen alta nousseitten krookusten ( kukkivat jo !) päälle yöksi harson. Kun sitten aamulla meni ottamaan harsoa pois, oli sieltä pelmahtanut myrälauma karkuun. Olivat syöneet kaikki krokukset. Heillä oli siis katettu pöytä. Saapa nähdä mitä meidän pihassa on lumen alla tapahtunut; kunhan tuo lumi nyt ensin lakkaisi satamasta ja sulaisi pois.
    -seija-

    RispondiElimina
  7. lähdin eilen urheana kevät-takissa liikenteeseen ja palasin myöhemmin kotiin hampaat kalisten;)
    kiva piipahtaa Italiassa näiden kuvien kautta:)

    RispondiElimina
  8. Seija: pihasi kunto varmaan riippuu siita, kuinka hyvin olet "poydan kattanut". Toivottavasti talla kertaa olet ollut mainettasi huonompi kokki!

    Outi: toivottavasti et kuitenkaan vilustunut. Nyt kun kamera on aina laukussa, tuntuu kuvattavaakin loytyvan ihan ihmeellisista paikoista.

    RispondiElimina