venerdì 10 aprile 2009

KUVATON

Tanaan 275:n Abruzzon maanjaristyksessa kuolleen yhteiset hautajaiset ja maansuru.

Voimakkaita jalkijaristyksia edelleen.

Nyt etsitaan syyllisia. Miten myos uudet, kaikkien normien mukaan muka rakennetut rakennukset luhistuivat kuin korttitalot? Kuka on spekuloinut ihmishenkien kustannuksella?

Erilainen paasiainen.

7 commenti:

  1. Entäpä tämä erään pääministerin (nimeä en edes halua opetella kirjoittamaan oikein) lausahdus, että telttamajoitushan on uhreille kuin viikonloppuretki! Käsittämätön mies. Surussa mukana. Lissu

    RispondiElimina
  2. Lissu: ei voi olla totta! Vai voihan se olla kun tietaa kenesta on kysymys. Menis itse nukkumaan lammittamattomaan telttaan, kun yolampotila on lahella nollaa, kun sataa ja ymparilla on vaan liejua, kun maa jarisee jatkuvasti jne. Tekis mieli kiljua.

    RispondiElimina
  3. Comorra-kirja luettu. Voi hyvin päätellä ketkä rakentaa taloja onnettomista materiaaleista ilman moraalin häivääkään.

    Suosittelen sen lukemista, ellet vielä ole.

    RispondiElimina
  4. Liivia: en ole lukenut mainitsemaasi kirjaa enka kaynyt katsomassa elokuvaa ihan tieten tahtoen. Kaikki taalla olemme asioista tietoisia jo pelkkia telkkariuutisia seuraamalla. Se sijaan seuraan Savianon elamaa tai ei-elamaa. Han elaa nykyisin salaisessa paikassa, liikkuu vain henkivartioiden seurassa, ei voi tavata ystaviaan, kayda baarissa kahvilla... Pelon ilmapiiri on se milla rikollisjarjestot hallitsevat. Eivatka tosiaan valita patkaakaan mita seurauksia voi olla normien noudattamatta jattamisesta. Mista ratkaisu?

    RispondiElimina
  5. Savianon elämää minäkin olen seurannut. Kävi muuten Ruotsissa vähän aikaa sitten.

    Niinpä, mistä ratkaisu. Pahemmaksi tuntuu vain menevän.

    RispondiElimina
  6. Kyselin äidiltäsi maanjäristyksestä ja sain kehotuksen katsoa Sinun blogistasi. Alkeiskurssin käytyäni pääsin sivullesi, ihme ja kumma. Terveisiä Joensuusta, ensi sunnuntaina olenkin Toscanassa. Cari saluti! Ritu R.

    RispondiElimina
  7. Liivia: kylla, taisi olla jonkun Nobel-palkinnon jakamistilaisuudessa.

    Mielestani kestava saneeraus pitaisi lahtea sielta jokaisen sydamesta. Miten sitten esimerkiksi sellaisessa tilanteessa kun perhetta uhataan tai laitetaan pommi auton alle, en todellakaan tieda.

    Ritu: kiva kun loysit tanne! Ja tervetuloa Italiaan. Nyt onkin kevat kohta parhaimmillaan. Ja tama maanjaristys ei onneksi tunnu Toscanassa asti! Buon viaggio e buone vacanze.

    RispondiElimina