lunedì 6 aprile 2009

TERREMOTO

Tanaan ei kuvia. En jaksa.

Yritan pitaa tata blogia kevyin ottein, mutta tanaan ei ole sen aika. Vain muutama sana ja sitten vetaydyn hiljaisuuteen. Illalla sytytan muistokynttilan.

Pelkoa yolla. Olen kokenut jo monta maanjaristysta, mutta ei niihin totu koskaan.

Satuin olemaan viime yona talovahtina matkalla olevan ystavattareni luona. Hanen asuntonsa on pienessa kylassa Apenniinien vuoriston rinteella. Herasin kun sanky heilui ja mina holtittomasti sen mukana. Vaatekaappien ovet lonksuivat. Puiset kattopalkit nitisivat. Kaikkialla kilisi ja naksui. Pitkaan. Kissa syoksyi jonnekin piiloon. Lopuksi hiljaisuus. Katsoin kelloa: 3.34. Laitoin telkkarin paalle, ei uutisia, vain vanhoja filmeja. Talo tarisi viela monta kertaa. Seuraava voimakas jaristys kello 4.48. Nukahdin. Aamulla sms Suomesta. Avasin radion ja kuuntelen sita ja katselen telkkaria edelleen. Uutisia, jarkyttavia kuvia, uhrien lukumaara kasvaa, jalkijaristyksia jatkuvasti.

Reagoin naihin tilanteisiin herkasti itkemalla. Pariin paivaan tasapainoaisti ei toimi kunnolla. Puhelin soi ja soittelen itse ystaville. Kaikki kunnossa meilla. Monella muulla ei ole enaa rakkaita ihmisia, kotia, tyopaikkaa, koulua, valokuvia, juuri sita nallea, niita lempikenkia.

Valilla suru hallitsee elamaa. Sille ei voi mitaan.

Kuulumisiin.

9 commenti:

  1. En olekaan lukenut viikonloppuna uutisia ollenkaan, joten olen ollut täysin tietämätön koko maanjäristysjutusta. Tosi surkeaa, mutta hyvä että sinä ole kunnossa! Edes.

    RispondiElimina
  2. Hätkähdin aamulla järistysuutista.
    Vakava olo yhä.
    Yhtä hyvin olisin voinut olla itse siellä.

    Onneksi olet kunnossa, ja toivottavasti uhreja ei tule lisää.
    Voi hyvin surun keskellä.

    RispondiElimina
  3. Mummokin kyseli heti aamulla vointiasi, samoin monet äsken kadulla vastaantulijat. Pidä huolta itsestäsi. Haleja ja rapsutuksia. Lissu

    RispondiElimina
  4. Voimia sinulle sinne. En osaa oikein mitään edes sanoa, tulit tänään heti mieleen, kun kuulin nyt iltapäivällä uutiset tuosta hirveästä järistyksestä.

    RispondiElimina
  5. Vai niin kovasti ravisteli sinuakin. Varmaan ihan hirveää sitten ihan järistyksen keskellä. Ikävä asia kerrassaan. Seuraamme täällä uutisista tilannetta.
    -seija-

    RispondiElimina
  6. Kovin surullisia uutisia tuli Italiasta ja sinäkin näköjään sait kokea tuota järistystä epämiellyttävällä tavalla. Paljon voimia!

    RispondiElimina
  7. Kiitos teille kaikille. Pahin on nyt ohi (luultavasti, toivottavasti), vaikka jalkijaristyksia on vahan valia.

    Pikkuhiljaa elama vie taas mukanaan, arkiasiat painavat paalle. Yritan keventaa ilmapiiria ja raikastaa ajatuksia, muuten ahdistus jaa herkasti paalle. Ja siita ei olisi hyotya kenellekaan.

    RispondiElimina
  8. toivotaan että pahin on ohi. yhä tulee vakavia uutisia loukkantuneista..
    Hyvä että olet kunnossa. Iloa ja voimia päiviin!

    RispondiElimina
  9. Vakavaksi vetää.

    Voimia kovasti sinne!!

    RispondiElimina