martedì 9 giugno 2009

BARATTOLI

Toimistotarvikepurkit saivat uudet tamineet. Tuli monta ajankohtaista teemaa samaan harjoitukseen: virkkaus (kesalla ei voi kuvitellakaan neulovansa villalankaa, tulee hiki jo moista ajatellessa), kuvansiirto kankaalle (innoittajana siis Pikkusisko), kuvissa Cerveterin etruskihaudoista loydettyjen maalausten soittajia (olis tarkoitus tutustua tarkemmin etruskielamaan paikan paalla viela kesakuun puolella) ja kirjontaan perehtyminen (kuvat kiinnitetty kankaalle pykapistoilla ja kangas virkkuuseen etupistoilla).

Ja vahan myos kahvipoytafilosofiaa: yritan opetella olemaan "entinen" perfektionisti. Vinossa oleva kuva vasemmanpuoleisessa purkissa ja eripituiset pistot eivat saa enaa hairita paivauniani.

6 commenti:

 1. Hienot, ihanat.Loisto idea.
  Kuvansiirtoainetta ei taalta loytynyt, joten kiemurtelen Suomeen saakka. Tylsaa kun nyt olisi aikaa kokeilla.

  Minun perfektionismi naissa virkkauksissa on edelleen koetuksella.Olen purkanut varmaan enemman kuin olen saanut valmista. Miten paasit eroon perfektionismistasi? nimimerkilla kohta hoidon tarpeessa

  RispondiElimina
 2. Ihanat tuli!!! En vielakaan edes huomaa, etta joku on vinossa. Se kissan kuvasiirtolappu jai viimeistelematta. Eihan se taida olla myohaista vielakaan, vai mita? Etruskit odottavat...

  RispondiElimina
 3. Onpa tosi kivoja. Minulla alkoi muutama vuosi sitten kokonaan uusi käsitöiden maailma, kun annoin itselleni luvan ommella vinoja saumoja ja jättää langanpätkiä törsöttämään!

  RispondiElimina
 4. Hauskat purkit! Älä suotta soimaa itseäsi vinosta kuvasta, en minä ainakaan olisi edes huomannut, jollet olisi siitä maininnut:)

  Muhun teki aikoinaan vaikutuksen intialaisten käsitöiden näyttely, esillä mm. valtavia kokonaan kirjonnalla kuvioituja peitteitä. Siellä opas kertoi, että naiset tekivät töihin tahallaan virheitä, koska vain jumala(t?) voi onnistua täydellisesti. Ja toden totta, monissa töissä oli tuo "virhe" helposti löydettävissä.

  RispondiElimina
 5. Tulipa kivoja purkkeja! Tuota kuvansiirtojuttua pitäisi kyllä kokeilla itsekkin.
  Eikä sitä saisi olla niin tarkka ja nuuka, mutta oikeastaan sehän vähän riippuu, että mitä on tekemässä. Kuvan vinoutta en kyllä olisi hoksannut ollenkaan.

  RispondiElimina
 6. Pikkujutut: kuvansiirtoon voit jo valmistautua. Nimittain eniten vie aikaa sopivien aiheiden etsiminen.

  Perfektionismi on saanut kovia kolauksia, kun olen huomannut, etten kuitenkaan ole taydellinen. Vahan kuin katselisi peiliin ja hyvaksyisi sen, etta on pisamia tai etta kaikki hampaat eivat mahdu samalle riville. Sita paitsi taydellisyys on tylsaa, pienet virheet tekevat ainutlaatuisen ja persoonallisen.

  Lissu: kerrataan viela mille puolelle kuvaa maali laitetaan (mina) ja miten pain se kankaalle laitetaan (sina). Eikohan me viela joskus opita!

  Pikkusisko: oikeassa olet ja nakyyhan se iloisuus ja huolettomuus toissasikin. Siis positiivisesti.

  Hanna: kiva kun jatit puumerkkisi. Tuo kertomus intiasta on hykerryttava. Siis taydellisyyden tavoittelu tassa tapauksessa olisi merkki liiasta ylpeydesta. Pitaapa jatkaa miettimista aiheesta.

  Satu.p: kiitos. Mitahan sinunlainen taituri kuvansiirrolla saisikaan aikaan?

  RispondiElimina